Pracuj z nami

СКЕЈТПАРКОВИ

Снежен парк Катовице-JiB Jam 4 Сподек

Печати

Снежен парк Катовице-JiB Jam 4 Сподек

Year: 2010

Во Јануари 2010 се одржа најголемиот урбан сноуборд настан во Полска. 120 тони снег и големо скеле стоеја во Сподек, во Катовице. Големата стуктура се појави на нашите шини. Специјално дизајнирана, двојно-аголна, рамна и права шина. На натпреварот се појавија најпознатите Полски и Европски сноубордери. Подолу можете да го најдете соопштението за печатот од настанот.

 

РЕЗУЛТАТИ!!!

На натпреварот JibJam 4 во Катовице кој заврши вчера, триумфираше Wojtek "Jack" Pawlusiak. Помеѓу девојките најдобра беше Kasia Kwiecień. Голема благодарност до градоначалникот на Катовице,  Градското собрание, клубот “Negresco and Burton“, за одржувањето на настанот. Целосен извештај и слики, наскоро!
 
 
 
Резултати:
 
Мажи:
 1. Wojtek „ Gniazdo” Pawlusiak – 5000 zł
 2. Kuba Dytkowski – 2500 zł
 3. Radek Cząstkiewicz – 1000 zł
 4. Andrzej Gwiżdż – 500 zł
 5. Marek Rauba – 300 zł
 6. Bazsi Takacs – 100 zł
Жени:
 1. Kasia Kwiecień – 1000 zł
 2. Basia Sekudewicz – 500 zł
 3. Ada Olech – 300 zł
 4. Mira Kwiecień – 200 zł
 5. Marcelina Frycz – 100 zł
 
 
 
23.12.2009
Први слики од пречките.
 
 
На 16-ти Јануари 2010, пред Сподек во Катовице, можете да ги видите најдобрите Полски и странски jibber-и! Специјално за возачите ќе биде подготвена шина со должина од скоро 3m, со двојни рабови и рамна. Финалето ќе се одржи под вештачка светлина.
Сигурно нема да се пожалите на недостаток на емоции, бидејќи победникот ќе добие 5000 , а вкупната вредност на паричните награди е 11 500 zł! Спонзор на настанот е Советот на општина Катовице, а околу организацијата помага клубот “Negresco and Burton“. Ве покануваме!

 

Повеќе информации на oфицијалната страница.
 
 

Видете исто така: SKATE & SNOW EVENTS