Pracuj z nami

Типови на скејтпаркови

Разликуваме неколку типови на скејтпаркови.

1.Скејтпаркови од дрвo

2.Скејтпаркови направени од различни типови на дрво

3. Сложени скејтпаркови

4.  Бетонски скејтпаркови – овие може понатаму да бидат поделени на неколку видови:

а) Паркови направени целосно од бетон, односно направено од огради, ламинат и ѕидови. Ова се најдобрите и најинтересните објекти од овој тип. Надостаток е тоа што се најскапи.

б) Skateplazy се паркови со бетонски ѕидови и огради. Обично без Bowli (базени) и рампи. Проектите содржат типични ѕидови и огради на улиците. Поради недостатокот на рампи и quarterów Bowli, тие се помалку атрактивни, посебно за возачите на BMX.

в) Skatespoty се паркови или мали места направени за возење на скејтборд, ролери или BMX велосипеди. Тоа може да биде на пример, мал плоштад со неколку мали пречки, или неколку пречки вградени на постоечка површина како на пример патеки во парк (добар пример за ваков вид е Grindbox, каде работ на коловозот служи како седиште и за дел од возењето – убаво направени и насликани функции на модерен архитектонски елемент).

5. Хибридни скејтпаркови - На пример мешаните елементи на скејтпарковите се мешавина, а некои се од бетон. Ве молиме, забележете ги затворените скејтпаркови (во сала) – тие се покриени објекти во текот на целата година, најчесто направени од иверица (кај поголеми објекти, се препорачува да се покријат дополнителните елементи за возење со 6 mm ламинат, пр. мат ламинат).

Пример за шатори или сали - http://www.rubo.com.pl/

Видете исто така: Why Techramps?