Pracuj z nami

Минирампи

Минирампа е елемент кој се користи за забава и учење нови трикови. Разликата помеѓу минирампа и стандардна голема рампа е тоа што радиусот на минирампата никогаш не ја достигнува вертикалата, па и почетниците и напредните возачи можат да ја користат. Минирампата е елемент за скејтбордери, возачи на ролери и возачи на BMX.

Добро развиена и разновидна минирампа, поради својата флексибилност, понекогаш може да замени мал скејтпарк. Друга предност на минирампата е фактот што нема потреба од ставање на специјално подготвена подлога под елементот (пр. не е потребно подлогата да биде асфалтирана). Минирампата може да биде поставена буквално секаде – сè што ви треба е доволно голема рамна површина.

Рампа (Halfpipe) е голем елемент за напредни возачи. Секој искусен возач може да изведува различни маневри на неа, како салта, вртења и лизгања. Од безбедносни причини, рампата (halfpipe) треба да биде што е можно поширока.

 

 

 

 

A miniramp is an element used for fun and learning of new tricks. The difference between a miniramp and a standard big ramp is that the radius of a miniramp never reaches the vertical, so that both beginner and advance competitors can ride on it. It is an